Beste ouders/verzorgers

Wat gaaf dat uw zoon/dochter naar Hightime, 4U! of Crossover komt of erover denkt om zich aan te melden. Wij geloven dat dit een prachtige plek kan zijn voor uw kind is waar hij/zij nieuwe vrienden kan maken en bovenal God (beter) zal leren kennen.

Op deze pagina vertellen wij u iets meer over het kamp waar uw kind deel van uit zal maken en over de begeleiding die uw kind krijgt. Onze ervaring is dat ouders het op prijs stellen om hier een en ander over te weten. Op deze manier hopen we hieraan tegemoet te komen zodat u uw kind met een gerust hart enkele dagen aan ons kunt en wilt toevertrouwen.

Mocht u na het lezen van deze pagina nog vragen aan ons hebben dan is het natuurlijk mogelijk om contact met ons op te nemen.Voor uw vragen over Hightime en 4U! kunt u mailen naar info@4u-hightime.nl
Vragen over Crossover kunt u mailen naar info@kcv-net.nl

De organisatie

4U! & Hightime worden georganiseerd door het 4U! Team (links). Crossover wordt georganiseerd door het Crossover Team (rechts). De teams bestaan uit jonge mensen met een hart voor God en voor de kampen. De meeste teamleden hebben zelf deelgenomen aan de kampen en willen hun ervaringen doorgeven aan de nieuwe generatie. 

Tracks

Op 4U! en Hightime zijn rond de 150 tieners aanwezig. Deze grote groep wordt op het kamp onderverdeeld in 5 groepen, tracks, afhankelijk van de leeftijd van uw kind en zijn/haar voorkeur voor een al dan niet verdiepende track. Deze tracks bestaan elk uit zo’n 25 tieners en 8 medewerkers In de track vindt het inhoudelijke programma plaats. Elke track heeft een eigen programma met sprekers, inleidingen en spellen, passend bij de leeftijdsgroep. Dit programma wordt elk kamp aangepast, zodat de tieners niet elk kamp hetzelfde te horen krijgen, maar zich juist kunnen blijven ontwikkelen. Tijdens Crossover worden de tieners niet verdeeld in tracks, wel zijn er net als bij 4U! en Hightime deelgroepen. De deelgroepen worden ingedeeld naar leeftijd. 

Deelgroepen

Elke track bestaat uit een aantal deelgroepen. De deelgroep bestaat uit gemiddeld zeven tieners en twee medewerkers. Deze deelgroepen zijn gescheiden in jongens- en meisjesdeelgroepen. De deelgroep is de groep waarmee uw kind gedurende het kamp het meest zal optrekken. Deelgroepgenoten slapen bij elkaar op de kamer, doen als groep mee in de spellen, houden samen Stille tijd, etc. De relatief kleine omvang van deze groep in vergelijking met het hele kamp maakt dat een tiener niet verdwijnt in de grote massa, maar dat elke tiener voldoende persoonlijke aandacht krijgt. De meeste vriendschappen die tijdens de kampen ontstaan, vinden hun oorsprong in de deelgroepen.

Deelgroepen worden geleid door minimaal 2 jongeren waarvan tenminste één zeker een aantal kampen eerder heeft meegedraaid. 

Overige begeleiding

De deelgroepleiders worden ondersteund door het pastorale team. Dit team bestaat uit zowel leken als geestelijken. De leden uit dit team zijn een vaak ouder dan de deelgroepleiding en hebben vaak al meer ervaring met tiener- en jongerenwerk. Eén van de taken van dit team is het coachen en begeleiden van de deelgroepleiding. Een tweede, even belangrijke taak, is er zijn voor de tieners. Zij zijn te allen tijde beschikbaar voor een gesprekje of gebed. Daarnaast heeft het pastorale team een bijzonder oog voor tieners met speciale behoeften, zoals bijvoorbeeld tieners met autisme.

Naast het pastorale team zijn ook een aantal priesters, religieuze broeders en zusters op het kamp. Zij vervullen verschillende rollen. De priesters vieren de H. Mis en zijn beschikbaar voor het sacrament van de biecht en al dat waar priesters toe geroepen zijn. De religieuze broeders en zusters zijn vaak als deelgroepleiders op het kamp aanwezig en kunnen antwoord geven op lastigere theologische vragen van tieners. Daarnaast helpen zij bij de voorbereiding en uitvoering van de H. Mis en leiden zij onder andere het rozenkrans gebed op de momenten dat hier gelegenheid toe is. Wij zijn enorm dankbaar voor hun aanwezigheid mede omdat dit er ook voor zorgt dat tieners op een laagdrempelige manier kunnen kennismaken met verschillende bijzondere roepingen.

Overige informatie

Voor verdere informatie over de inhoud van het kamp kunt u een kijkje nemen op de pagina met informatie voor tieners. Hier zal wat meer staan over de programma onderdelen tijdens de kampen.

De kampen 4U! en Hightime wordt georganiseerd door de Katholieke Charismatische Vernieuwing. De KCV is een van de nieuwe bewegingen binnen de Rooms Katholieke Kerk. Meer informatie? www.kcv-net.nl

Speciale wensen

Mocht uw kind bijzondere behoeften hebben of zorg nodig hebben* dan zouden we uw willen vragen om dit te vermelden op het aanmeldformulier zodat wij contact met u kunnen opnemen om te overleggen over de manier waarop (en of) wij kunnen helpen. We willen het kamp zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen, maar we zijn geen zorgprofessionals.

*Denk hierbij aan ondersteuning bij medicatie inname, aanpassingen ivm een blessure en/of ziekte, een allergie, etc.